Medaljoni od soma
Potrebni sastojci:
800 g fileta soma
4 krompira
nekoliko grančica ruzmarina
200 g listova slanine
1 limun
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina
so, biber
Članak se nastavlja posle reklama
Priprema:
Članak se nastavlja posle reklama
1. Filete soma iseći na parčad dužine 6 cm, potom ih poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Krompir oljuštiti i obariti u posoljenoj vodi. Ostaviti da se ohladi, pa ga uzdužno iseći na deblje kolutove.
3. Preko fileta soma staviti kolutove krompira, odozgo poslagati grančice ruzmarina, uviti u listove slanine i pričvrstiti čačakalicama.
4 Tepsiju prekriti papirom za pečenje, nauljiti i u nju poslagati medaljone od soma. Medaljone peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok slanina ne porumeni.
Članak se nastavlja posle reklama