Pohovana piletina u sosu
Potrebni sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
1 limun
1 glavica crnog luka
150 g buđavog sira
2 kašike pavlake
3 jajeta
brašna po potrebi
2 dl ulja
mešavina začina
Za sos:
3 dl neutralne pavlake
1 dl pileće supe
1 dl pavlake
1 kašičica mirođije
mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na veće šnicle i istanjiti tučkom za meso. Šnicle poprskati sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Posebno sjediniti izmrvljeni buđavi sir, pavlaku, rendanu koru limuna i sitno seckani crni luk te dobro izmešati.
3. Na polovinu svake šnicle staviti malo pripremljenog fila i preklopiti drugom polovinom šnicle. Preklopljene krajeve šnicli istanjiti tučkom za meso kako bi se dobro slepili.
4. Punjene šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
5. Pržene šnicle preliti pripremljenim sosom.
Sos:
1 U manjoj šerpici sjediniti pileći supu, neutralnu i običnu pavlaku. Dodati mirođiju i začine po ukusu te kratko prokuvati.