Musaka od kineskog kupusa

by | novembar 21, 2011

Potrebni sastojci:Musaka od kineskog kupusa

 

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

1 glavica kineskog kupusa
1 glavica crnog luka
500 g mešanog mlevenog mesa
6 jaja
100 g pirinča
2 kašike seckanog peršuna
1 kašika mlevene paprike
250 g brašna
4 dl mleka
1 dl pavlake
3 dl ulja
mešavina začina, biber, so

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

 

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

1. Listove kineskog kupusa odvojiti od korena i kratko blanširati u ključaloj vodi kako bi omekšali.
2. Umutiti 3 jajeta, brašno, malo soli i vode po potrebi da se dobije gušća smesa za palačinke.
3. Blanširane listove kupusa natapati u pripremljenu smesu i pržiti u dubokoj masnoći dok ne porumene sa obe strane. Zatim ih vaditi na papirnu salvetu da se ocede od suvišne masnoće.
4. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja, dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Dodati pirinač i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Pred kraj dodati mlevenu papriku, peršun, začine po ukusu i promešati.
6. Dno nauljene vatrostalne posude prekriti slojem pohovanog kupusa, premazati ga filom od mesa i odozgo naneti drugi sloj kupusa.
7 Posebno umutiti preostala jaja, pavlaku i mleko i preliti preko pripremljene musake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok ne porumeni.

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tagovi: