Piletina u medu
POTREBNO JE:
- 200 g pilećeg belog mesa,
- 50 g rukole,
- 20 g tikvica,
- 20 g plavog patlidžana,
- 20 g šargarepe,
- 20 g celera,
- 1,5 dl neutralne tečne pavlake,
- 1 kašika meda,
- 1 kašika balzamiko sirćeta,
- so, biber,
- peršunov list, maslinovo ulje
PRIPREMA:
Pileće meso se blago zareže oštrim nožem, posoli i stavi u tiganj da se pečena vrlo malo maslinovog ulja. Povrće se isecka na tanke rezance i proprži takođe na malo maslinovog ulja. Preko toga se nalije neutralna pavlaka i dodaju začini – so, biberi peršunov list. Kad je piletina skoro pečena, prelije se sa obe strane mešavinom meda i balzamiko sirćeta. Meso je dovoljno pečeno kad se uhvati korica od karameliziranog meda. Energetska vrednost: 640 kcal
REČ PLUS:
Članak se nastavlja posle reklama
Hrskava karamel korica "skriva" lako varljivo pileće belo meso visoke nutritivne vrednosti. Sa balsamikom i medom, egzotična piletina uvodi nas u zanimljivu mešavinu kiselo-slatkog ukusa. Još i prilog od prženog povrća… dovoljno da vam "zagolica" maštu.
Kliknite na video da saznate više: