Sočni i meki: Uštipci s jabukama

by | april 22, 2016

Sastojci:
– 2 kisele jabuke srednje veličine
– 1,5 kašika ulja
– 2 vanil-šećera
– 220 g mekog brašna
– 2 jajeta
– 50 ml jogurta
– 100 ml mleka
– 1/2 kašike cimeta
– 1/2 praška za pecivo
– 3 kašike šećera
– ulje za prženje
– 50 g šećera u prahu za posipanje

Priprema:
1. Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom, pa dodati mleko i jogurt.
2. Posebno sjediniti brašno s praškom za pecivo i cimetom, te dodati u smesu od jaja i uzmešati žicom.
3. Jabuke oguliti, očistiti od koštica i peteljki, pa izrendati na krupno rende. Dodati ih u smesu i polako promešati.
4. U šerpi zagrejati ulje. Kašikom vaditi pripremljenu smesu i spuštati je u vrelo ulje. Uštipke pržiti s obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da bi upila suvišu masnoću. Sačekati da se prohlade pa posuti šećerom u prahu.

Tagovi: