Predlog za ručak: Lionski rižoto sa ćuretinom

by | maj 5, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg ćurećeg belog mesa
– 200 g pirinča
– 1 kašika rendane kore limuna
– prstohvat seckanog ruzmarina
– 250 g maskarpone sira
– 40 g parmezana
– 150 g slanine u komadu
– 3 kisela krastavca
– 4 kašike ulja
– 5 dl juneće supe
– šafran, biber
– mešavina začina, so

Priprema:
1. Slaninu i krastavce iseći na štapiće te našpikovati ćuretinu. Potom ćuretinu natrljati začinima i uvezati kuhinjskim koncem.
2. Pripremljenu ćuretinu propržiti na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenela. Doliti juneću supu po potrebi i dinstati dok meso ne omekša.
3. Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. U obaren pirinač dodati rendanu koru limuna, maskarpone sir, parmezan i začine po ukusu te promešati.
5. Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, iseći na parčad i poslužiti uz pirinač.

Tagovi: