Predlog za ručak: Vatrena piletina
Sastojci:
– 1 manje pile
– 2 glavice crnog luka
– 2 crvene paprike
– 1 žuta paprika babura
– 2 šargarepe
– 4 paradajza
– 2 čena belog luka
– 200 g šampinjona
– 2 ljute papričice
– 1 dl ulja
– mešavina začina
– biber
Priprema:
1. Pile iseći na krupnije komade i začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju da porumeni.
Potom meso izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Paradajz, crvenu i žutu papriku iseći na krupnije kocke. Šargarepu izrendati na krupno rende,
ljutu papričicu iseći na kolutove, šampinjone na listove, a crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk. Zatim dodati šargarepu, crvenu i žutu
papriku te i njih kratko propržiti.
4. Vratiti piletinu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
5. Kada je piletina napola dinstana, dodati paradajz, šampinjone i ljutu papričicu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.