Musaka sa brokolijem

by | decembar 1, 2011

Potrebno je:

2 veća brokolija

500 g mlevene junetine

200 g šampinjona

Članak se nastavlja posle reklama

1 plavi patlidžan

1 glavica crnog luka

1 kašičica mlevene paprike

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašika paradajz pirea

3 jajeta

Članak se nastavlja posle reklama

2 dl pavlake

4 dl mleka

0,5 dl ulja

mešavina začina, so, biber

1. Brokoli iskidati na cvetove i kratko blanširati u slanoj vodi, pazeći da se ne raspadne. Zatim ga procediti i ostaviti sa strane.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Plavi patlidžan uzdužno iseći na listove, posoliti i ostaviti da pusti sok. Zatim ga kratko propržiti na malo ulja sa obe strane da bi porumeneo.

3. Crni luk iseći na kockice, šampinjone na listiće.

4. Na malo ulja pržiti crni luk dok ne postane staklast, a zatim dodati mleveno meso i kratko ga propržiti.

5. Dodati šampinjone i dinstati povremeno dolivajući vodu, dok meso ne omekša.

6. Pred kraj dinstanja dodati paradajz pire, mlevenu papriku i začine po ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti listovima patlidžana. Odozgo ravnomerno rasporediti fil od mesa.

8.Preko mesa rasporediti cvetove brokolija i preliti mešavinom jaja, pavlake i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 şC dok ne porumeni.

Tagovi: