Salata sa račićima
100 g presovanih štapića račića
350 g krompira
70 g kukuruza iz konzerve
150 g kačkavalja
150 g kiselih krastavaca
4 jajeta
2 dl pavlake
1 praziluk
200 g majoneza
1/2 limuna
4 kašike ulja
mešavina začina, biber
1. Presovane štapiće račića propržiti na malo ulja da porumene sa obe strane. Zatim ih ostaviti da se ohlade pa iseći na manje komade.
2. Krompir obariti u ljusci a potom oljuštiti i izrendati na krupno rende.
3. Jaja takođe obariti, oljuštiti i izrendati na krupno rende.
4. Praziluk i kisele krastavce iseći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende.
5. Posebno umutiti pavlaku, majonez i sok od limuna.
6. U odgovarajućoj posudi sjediniti
račiće, kukuruz, jaja, kačkavalj, krompir i praziluk. Preliti smesom od majoneza, dodati začine po ukusu i polako promešati.