Salčići sa džemom od kajsija
Potrebno je:
1,8 kg osnovnog testa sa salom
400 g džema od kajsija
šećer u prahu po potrebi
Članak se nastavlja posle reklama
1. Pripremljeno osnovno testo za salčiće istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm.
2. Zatim okruglim zupčastim nožem iseći manje pravougaonike (10×6 cm).
3. Jednu stranu pravougaonika zaseći na nekoliko mesta okruglim zupčastim nožem. Na sredinu staviti kašičicu džema od kajsija i urolovati kako bi se dobio izgled kiflice.
Članak se nastavlja posle reklama
4. U pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje poslagati pripremljene kiflice sa salom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Pečene kiflice prekriti suvom krpom i ostaviti u tepsiji da se prohlade. Potom ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Članak se nastavlja posle reklama