Maline, orasi i puslica kora za desert kao iz snova
Ako još niste napravili poslasticu koju ćete poslužiti posle subotnjeg ručka, mi vam sada dajemo ideju.
Ukućani će biti oduševljeni i zahvalni, a neće biti svesni koliko brzo ste napravili slatkiš koji ih je oborio s nogu.
Sastojci:
– 6 žumanaca
– 350 g šećera
– 1 vanil šecer
– 200 g putera
– pola kašičice praška za pecivo
– 250 g brašna
– maline po želji
– 100 gr mlevenih oraha
Priprema:
Najpre umutite žumanca i šećer, pa onda dodajte puter i mešajte. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo.
Testo utapkajte u podmazan pleh i pecite ga na 180 stepeni.
Pročitajte i… Tradicionalni španski recept za najfiniji doručak od 3 sastojka i 100 dinara!
Od šest belanaca umutite sneg, 300 grama šećera i jedan vanil šećer.
Kada testo porumeni, pospite po njemu mlevene orahe, rasporedite maline i sve prekrijte belancima, pa vratite u rernu da se suši na 100 stepeni.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje