Pohovani pileći štapići bolji nego u restoranu? Recept za njih je smešno lak!
Parmezan, prezle, pileće belo meso, dobar umak – sluti na nešto zaista ukusno! U jelovnicima većine gradskih restorana neophodna stavka su i legendarni pileći štapići i sigurni smo da ih rado naručujete i „klopate“. Sitni, slani zalogaji raduju naša nepca, a spremite se i na dobre vesti! Možete da ih napravite i same, i to jednostavnije nego što ste mislile…
Ako izdvojite svega 10-ak minuta aktivnog angažovanja i 40 minuta za pečenje, pileći štapići na vašoj trepzi biće za nešto manje od sat vremena. Priprema je brza i laka, a sastojci za ovaj recept nisu skupi i to sve čini još boljim.
Ovo je „fensi“ i jednostavan obrok koji je i odlično posluženje za druženje sa prijateljima. Čaša vina „zaokružiće“ ove začinjene, ukusne zalogajčiće!
Potrebni sastojci:
- 3 komada pilćeih grudi (iseckanih na šnite)
- so i biber po ukusu
- 1/2 šolje brašna
- 1/2 šolje parmezana
- 1 šolja prezli
- 3 jaja
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice crnog luka u prahu ili vlašca
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašičice biljnog začina
Pročitajte i… Spremno očas posla! Ručak od 200 dinara i 3 sastojka koje uvek imate u kuhinji
Kliknite na sledeću stranicu…
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Isecite pileće grudi na šnite, pa ih posolite i pobiberite.
- U plastičnu kesu sipajte brašno, beli i crni luk u prahu, alevu papriku i biljni začin.
- Dodajte isečene šnite od pilećeg mesa u kesu i sve dobro „istumbajte“, dok se štapići potpuno ne uvaljaju u praškastu smesu.
- Umutite 3 jaja u posudi i svaki šnit piletine potom potopite u smesu od jaja.
- U drugoj činiji pomešajte parmezan i prezle, pa kada potopite štapiće u umućena jaja, uvaljajte ih u ovu smesu.
- Postavite tako pripremljene štapiće na nauljen pleh i pecite od 35 do 40 minuta. Ne zaboravite da na polovini pečenja okrenete štapiće.
- Služite uz umak po želji i povrće po želji (integralni pirinač, pomfrit, marinirana šargarepa…)
Prijatno!
Za detaljno uputstvo pogledajte priloženi video.
Pročitajte i… Spolja hrskavi, a taaaako se tope u ustima! Obožavaćete ih!
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje