Bavarski gulaš

by | decembar 10, 2011

Potrebno je:

800 g svinjskog mesa od buta

400 g pelata paradajza

70 g pirinča

Članak se nastavlja posle reklama

1 dl belog vina

2 glavice crnog luka

1 kašika mlevene paprike

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašika seckanog lista celera

1 l juneće supe

Članak se nastavlja posle reklama

0,5 dl ulja

mešavina začina, biber

1. Svinjsko meso i pelat paradajza iseći na krupnije kocke.

2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati.

3. Na ulju propržiti crni luk kako bi postao staklast. Zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, mlevenu papriku i belo vino, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem.

5.Pred kraj dinstanja dodati pirinač i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok pirinač ne nabubri.

Tagovi: