Bavarski gulaš
Potrebno je:
800 g svinjskog mesa od buta
400 g pelata paradajza
70 g pirinča
1 dl belog vina
2 glavice crnog luka
1 kašika mlevene paprike
1 kašika seckanog lista celera
1 l juneće supe
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
1. Svinjsko meso i pelat paradajza iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati.
3. Na ulju propržiti crni luk kako bi postao staklast. Zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, mlevenu papriku i belo vino, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem.
5.Pred kraj dinstanja dodati pirinač i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok pirinač ne nabubri.