Japanska torta od 3 sastojka koja će vas osvojiti na prvi zalogaj

by | oktobar 11, 2016

Nema mnogo ovakvih slatkiša, koje kada jednom probate – odmah poželite još!

Foto: Youtube/screenshot

Foto: Youtube/screenshot

Japansku tortu probali su milioni, a ovaj sočan i osvežavajući slatkiš „kupiće“ i vas, bez izuzetka.

Da biste zadovoljili sva svoja čula, potrebni su vam sledeći sastojci:

– 3 jaja
– 120 g bele čokolade
– 120 g neslanog krem sira

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema:

Za pripremanje žutog čizkejka najbitnije je da svi sastojci budu sobne temperature. Zbog toga, jaja iz frižidera izvadite nekoliko sati ranije.

Zatim, odvojte žumanca od belanaca.

Članak se nastavlja posle reklama

Belanca sklonite u frižider i upalite rernu na 170 stepeni.

Belu čokoladu otopite na pari. Kada se malo prohladi, pomešajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmešajte špatulom.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvadite belanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst sneg.

Kada ste to učinili, dneg od belanaca i fil od čokolade i krem sira promešajte plastičnom špatulom. Zatim, dobijenu smesu sipajte u pleh prečnika 15cm. Nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.

Pleh stavite u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.

Izvadite, ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ukrasite šećerom u prahu.

Da nešto ne biste slučajno pogrešno uradili, evo snimka koji možete da ispratite korak po korak:

Članak se nastavlja posle reklama

Javite nam utiske 🙂

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: