Krmenadle u sosu od senfa
Potrebno je:
8 svinjskih krmenadli
2 kašike senfa
2 kašike susama
6 dl juneće supe
2 kašike gustina
1 kašika šećera
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 dl belog vina
2 kašike pavlake
600 g krompira
3 dl ulja
mešavina začina, biber
1. Krmenadle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja kako bi porumenele. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati senf, beli luk u prahu, belo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu te kratko prokuvati.
3. Na nepodmazanom tiganju propržiti susam i dodati u umak od senfa.
4. Zatim vratiti pržene krmenadle i kratko prodinstati. Pred kraj dinstanja dodati pavlaku, mešavinu gustina i malo vode pa kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Krompir iseći na štapiće i propržiti na vrelom ulju.
6. Na tanjir za služenje složiti krmenadle, preliti ih pripremljenim umakom i poslužiti uz pomfrit.