Magični mača kolač za 3 minuta, a hrskava korica krije sočnu masu

by | oktobar 28, 2016

Da li ste već čuli za zeleni mača čaj? U pitanju je jedan od najzdravijih i najtraženijih čajeva na svetu, i to ne bez razloga! Njegovi benefiti su brojni, pa možemo reći da je konzumiranje slatkiša od ovog blagotvornog napitka zapravo „terapija“! I to kako samo ukusna terapija…

Foto: Youtube/Print screen

Foto: Youtube/Print screen

Naime, glavni sastojak ovog jednostavnog i lakog kolača, koji mu i daje šmek i karakterističnu boju, jeste mača čaj.

Mača čaj je bogat vitaminom C, A, vlaknima i gvožđem, ali je i sjajan antioksidant. Veoma je dobar u borbi protiv bakterija, virusa i gljivičnih oboljenja. Ovaj napitak i otklanja stres,, a istovremeno i povećava energiju i koncentraciju. Takođe, popravlja raspoloženje, a najbolje od svega je i što ubrzava metabolizam, te podstiče sagorevanje masti za 17 odsto.

Mača prah možete nabaviti u svim bolej snadbevenim prodavnicama zdrave hrane.

Članak se nastavlja posle reklama
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potrebni sastojci za magični mača kolač:

  • 4 jaja (odvojeno belnca i žumanca)
  • 3/4 šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 1/2 šolje putera (istopljenog)
  • 3/4 šolje brašna
  • 1/2 kašike zelenog mača čaja u prahu
  • 2 šolje mleka
  • prah šećer

Pročitajte i… Japanska torta od 3 sastojka koja će vas osvojiti na prvi zalogaj

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. sklonite sa strane.

Stavite šećer i žumanca i mutite sve dok smesa ne postane svetla. Dodajte ekstrakt vanile i puter, pa potom sve opet dobro izmutite.

Članak se nastavlja posle reklama

U drugoj posudi kombinujte mača čaj u prahu i brašno, pa dodajte u smesu sa žumancima i mešajte dok se sve ne sjedini.

Postepeno dodajte mleko i nastavite da mešate dok se sve dobro ne spoji.

U dobijenu masu dodajte trećinu umućenih belanaca.

U pleh podmazan puterom (veličine otprilike 16×16 cm) sipajte testo i pecite oko 35-40 minuta na 160 stepeni.

Kada kolač izvadite iz rerne, ostavite ga u posudi 10 minuta da se prohladi. Potom ga prebacite na tanjir za služenje i pospite prah šećerom.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Neće srušiti internet, ali hoće vašu dijetu! Čarobni tiramisu gotov za 2 minuta


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: