Hajde da uklonimo toksine iz tela i podignemo imuni sistem na sjajan način

by | novembar 1, 2016

Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij, nedaleko od Rostova na Donu.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodane u preko trideset miliona primeraka i prevedene na više stranih jezika.

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami leče. Mnoge terapije, koje preporučuje u svojim knjigama, primenjuje i na sebi (urinoterapija, gladovanje itd.).

On smatra da je jačanje imuniteta prvi korak u prevenciji nastanka gripa ili prehlade.

Članak se nastavlja posle reklama

Ishrana igra značajnu ulogu u jačanju imuniteta, a postoje i pića koja su pristupačna i jednostavna za pripremu, a zbog kojih će imunitet biti jači i vi ćete se odupreti sezonskim bolestima.

Kefir je, uz bundevu, glavni sastojak ovog napitka. Nekim ljudima u početku konzumiranja kefira baš i ne prija, verovatno zbog njegove kisele prirode, karbonizacije, alkohola (može biti i do 2%) ili velike količine probiotika.

Pročitajte i… Zbog čega se nepravilno hranimo i zašto Đoković jede urme?

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Dobra ideja u ovom slučaju je polako pustiti svoje telo i probavu da se navikne na kefir. Počnite sa 1/8 šoljice dnevno (čak ga možete izmešati sa punom čašom vode), a zatim postupno povećavati.

Kefir se može koristiti kao lek u velikim količinama, ali u kratkom razdoblju (kao što je ovaj napitak ili nakon hemoterapije gde je 4 šoljice dnevno prihvatljivo). Napraviti pauzu jednom nedeljno, kada ne konzumiramo kefir bar 1 dan. Čak i na Tibetu postoji uverenje da je najbolje piti samo 2 šoljice dnevno, a nakon 20 dana odmoriti deset dana.

Pročitajte i… Šta bi se dogodilo vašem telu ako biste prešli na sirovu hranu?

Članak se nastavlja posle reklama

Evo njegovog recepta za napitak od bundeve za moćnu probavu i jačanje imuniteta:

Sastojci:

4 čaše prirodnog kefira (od kefirne gljive)

150 g kuvane i ispasirane bundeve

Članak se nastavlja posle reklama

1 kašika prirodnog meda.

Priprema:

Uzmite 4 čaše kefira (oko 8 dl) i 150 grama kuvane i ispasirane bundeve. Sve dobro izmešajte, pa dodajte kašiku prirodnog meda. Ovo je zaista odličan napitak koji izvanredno deluje na organe za varenje, ubrzava metabolizam i jača imunitet celog organizma.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: