Tako hrskava, a taaako slasna. Ovakvoj slaninici nema šanse da ćete odoleti!

by | novembar 4, 2016

Verovatno su vam mnogo puta rekli kako slanina nije dobra za konzumiranje zbog masnoća koje sadrži, ali nije baš tako…

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Ono što su godinama unazad isticali nutricionisti upravo su neke njene prednosti. Naravno, ne treba preterivati u konzumiranju, ali to važi za skoro svaku namirnicu.

– Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.

– Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije, a bitan je i za kosu, nokte i kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

– Bogata je vitaminom B, zaslužnog za jačanje imuniteta. Sadrži 65 odsto dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina (vitamin B3) i po 38 odsto vitamina B12 i cinka.

– Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, mi imamo savršen recept.

Pročitajte i… Hot dog od krompira – RECEPT koji je osvojio žene širom sveta! I vas će!

Članak se nastavlja posle reklama

Kliknite na sledeću starnicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Youtube/screenshot

Youtube/screenshot

Nikada ne uspete da je pripremite onako kako biste želeli i kako vaši ukućani najviše vole – skroz hrskavu!

Više ne morate da brinete!

Sve što je potrebno da uradite jeste da je isečete i stavite u dublji tiganj.

Članak se nastavlja posle reklama

Prelijte je vodom i pojačajte temperaturu.

Pročitajte i… 5 sastojaka, 5 minuta i sočne kuglice od sira su gotove! Ali, “nestaju” za minut…

Kada voda proključa, smanjite temperaturu i nastavite da je kuvate dok ne postane hrskava sa svih strana.

Verujte da je jednako ukusna kao što izgleda!

Članak se nastavlja posle reklama

Prijatno!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: