Zovu ga blato kolač, ali on je mnogo više od toga! Jednostavno zavodi ukusom
Čokolada je glavni sastojak, a tome malo ko može da odoli…
Sastojci:
Biskvit:
– 6 jaja
– 9 kašika šećera
– 9 kašika brašna (ili 8 kašika brašna + 1 kakao)
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
Dodatak:
– 150 g čokolade za kuvanje
– 250 g margarina
– 200 g višanja iz kompota
– 1 dl ruma (ili manje – po želji)
– 3 velike kašike marmelade ili pekmeza od višanja ili kajsije
Glazura:
– 100 g margarina
– 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku posudu.
2. U mikrotalasnoj rerni otopiti čokoladu i margarin, malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.
3. Sve sastojke dobro izmešati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smesa, nalik na blato.
4. Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u frižideru. Drugi dan odmotati – skinuti foliju i preliti glazurom od čokolade.
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje