Sočno, slasno savršenstvo sa kog se topi mocarela. Recept za superlaku špageti pitu!
Ako su vam klasični špageti dosadili, a i lazanje i njoke vam se čine kao već mnogo puta iskorišćena opcija, a opet ste željni italijanske kuhinje i testenine, donosimo odličan recept koji nas je očarao.
Reč je o slasnoj, sočnoj piti od špageta sa junetinom i kobasicama, a sa koje se topi mocarela… Zvuči čarobno, a takav joj je i ukus!
Potrebni sastojci:
Za koru:
- 180 grama skuvanih špageta
- 2 velika jaja (ulupana kao za kajganu)
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Za sos:
- 220 grama mlevene junetine
- 220 grama kobasica
- 1/4 šolje sitno seckanog luka
- 2/3 čena belog luka
- so i biber
- marianara (paradajz) sos
Za preliv:
- jedna šolja izrendane mocarele
- sitno iseckan peršun
Pročitajte i… Spremne za recept života? Palačinke bez brašna i jaja – skidaju kilograme i preukusne su
Kliknite na sledeću stranicu…
Priprema:
1.Prvo pripremite koru. U velikoj posudi pomešajte skuvane špagete, maslinovo ulje, parmezan, ulupana jaja, so i biber. Mešavinu rasporedite na okrugli pleh podmazan puterom. Pospite 1/3 šolje izrendane mocarele.
2. Napravite sos. U tiganju na srednje jakoj vatri propržite kobasice, junetinu, crni i beli luk, sve dok meso ne porumeni. Ocedite od viška masti, pa sipajte u paradajz sos, stavite so i biber, i dobro izmešajte. Potom ga kuvajte još 5 minuta.
3. Ravnomerno rasporedite sloj sosa preko kore od špageta. Prelijte ostatkom izrendanog mocarela sira. Pecite na 280 stepeni oko 15-10 minuta, dok sir ne nabubri i ne dobije zlaktastu boju.
4. Kada je gotovo, izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta pre sečenja. Posuti sitno iseckanim peršunom, pa servirati.
Prijatno!
Pročitajte i… Nova seksi i sočna poslastica od 3 sastojka osvojila je svet. Imamo recept i spremite vino!
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje