Zaustavite bore, usporite starenje i to savršenom dijetom

by | decembar 12, 2016

Nikolas Perikone je dermatolog na Univerzitetu u Mičigenu koji je na najbolji način otkrio jedinstveni plan ishrane. Pokazao je kako da popravite strukturu kože i usporite starenje.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

On je osmislio dijetu i jelovnik pomoću kojeg je moguće kožu učiniti lepšom i zdravijom.

Njegov način ishrane podrazumeva konzumiranje namirnica bogatih antioksidansima, proteinima i esencijalnim uljima.Perikone ističe da bi trebaklo jesti žitarice od celog zrna, mahunarke, voće, povrće, ovas…

Ako niste sigurni koje voće i povrće bi bilo najbolje za ovakav način ishrane, dermatolog savetuje sledeće: avokado, bobičasto voće, dinje, paprike, zeleno povrće kao što su zelena salata, spanać, špargla, brokoli, grašak… Proteini koje ne treba zaobići su piletina, ćuretina, jaja…

Članak se nastavlja posle reklama

Takođe, preporučuje se konzumiranje lososa, ali ukoliko vam je budžet ograničen, možete se hraniti i drugom vrstom ribe, koje su bogate omaga-3 kiselinama. Mleko treba izbegavati, a od mlečnih proizvoda možete jesti sir i piti jogurt sa niskim sadržajem masnoće.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Hleb, alkohol, krompir, pirinač, kao i brzu hranu nemojte jesti jer oni loše utiču na kožu, ali i na kilažu.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i… Holivudski dermatolog kaže da akne nestaju kada iz ishrane izbacite ovu namirnicu

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od primera jelovnika, pročitajte na sledećoj strani…

Naravno, gaziranim sokovima i slatkišima ovde nije mesto i njih bi trebalo odmah izbaciti iz upotrebe, a da bi koža bila zdrava i sjajna u toku dana trebalo bi da popijete minimum osam čaša vode dnevno.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Primer jelovnika

Članak se nastavlja posle reklama

Doručak: Čaša vode, omlet od dva jajeta, 125 g kuvanog ovsa, 75 g bobičastog voća ili tri kriške dinje

Ručak: 150 g ribe sa roštilja, 200 g zelene salate prelivene maslinovim uljem, jedna kriška dinje, čaša vode

Užina: jabuka ili kruška, 180 ml jogurta, 50 g bundevinih semenki, čaša vode

Večera: 150 g ribe sa roštilja ili 150 ćuretine, 200 g zelene salate, 125 g zelenog povrća kuvanog na pari (brokli, špargla, spanać), jedna kriška dinje, čaša vode.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: