Ražnjići od škampa

by| septembar 21, 2009


Raznjici sa skampima


POTREBNO JE:

  • 250 g škampa,
  • 50 g limuna,
  • 50 g maslina,
  • 50 g blitve,
  • 50 g barenog krompira,
  • 30 g soli,
  • 50 g maslinovog ulja,
  • 10 g belog luka,
  • 1 dl belog vina,
  • 50 g pečuraka

PRIPREMA:
Na ražnjic ređati škampe, pa kriške limuna i masline, sve dok ga ne popunite. U porciju idu dva ražnjica. Peći na maslinovom ulju, a kada su 80% gotovi, dodati beli luk i naliti belim vinom. Na drugom tiganju spremiti dalmatinski prilog – na maslinovom ulju propržiti blitvu i krompir, a potom dodati beli luk i
naliti sa malo belog vina. Pečurke izdinstati na ulju. U tanjir staviti prvo dalmatinski prilog, preko njega ražnjice, a na kraju pečurke. KALORIJE: 500 kcal

REČ PLUS:
Savršene škampe ne treba mnogo hvaliti: obezbeuju kalcijum, jod, belančevine i niačin. Nanizani na ražnjic, u društvu sa limunom i maslinama zadovoljiće sve ljubitelje morskih plodova, pa čak i najizbirljivije sladokusce. Ne zaboravite, škampe su izvor holesterola.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: