Recept dana: Avokado na potpuno drugačiji način

by | jul 23, 2019

O avokadu se poslednjih nekoliko godina neprestano piše, i s nesmanjenim oduševljenjem se divimo fotkama ovog zelenog lepotana. Zahvaljujući tome, mnoge od nas do sada već uveliko znaju kako da prepoznaju zreli plod avokada, u potpunosti su savladale veštinu pravljenja avo-sendviča i gvakamole umaka i kad god im budžet to dozvoljava jer – da se razumemo – ova voćka nije jeftina, uživaju u bogatom, kremastom ukusu smutija s avokadom. Ali, pogledajte sada još jednom ovu fotografiju: vrlo verovatno, ovako efektan način serviranja avokada, kao na fotografiji, još niste videli.

A photo posted by F O O D D E C O (@fooddeco) on


Autork bloga Food Deco, Kolet Dajk, potpuno nas je oborila s nogu kada smo na instagram profilu @fooddeco zapazili, između ostalih jestivih remek-dela, ove “činijice od avokada, punjene humusom i ukrašene sušenom ljutom paprikom, iseckanim vlašcem, cvetićima brokolija, crnim susamom, bejbi bosiljkom i laticama jestivog cveća”. Možete li da zamislite išta efektnije što biste mogli da iznesete na sto sledeći put kada organizujete sedeljku sa drugaricama?

Kolet je, između ostalog, i autorka knjige koja se zove (gle iznanađenja!) – Avokado. Ako ste ljubitelj ovog voća i uvrstili ste ga u svoju ishranu, imate sve razloge da Kolet zapratite na instagramu.

Tagovi: