Princ Vilijam menja kraljicu Elizabetu

by | decembar 18, 2011

Princ Vilijam i Kejt Midlton iduće godine će posetiti ostrvo Tuvalu umesto kraljice Elizabete Druge povodom 60. godina njene vladavine.

Princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža će posetom državi Tuvalu pokazati poštovanje koje kraljevska porodica ima prema toj zemlji.

Članak se nastavlja posle reklama

Iduće godine Kraljica Elizabeta Druga proslaviće 60 godina svoje vladavine, a princ Vilijam i Kejt Midlton će umesto nje putovati po svetu.

Svaki stanovnik Tuvalua biće oduševljen tom posetom. Njihova poseta biće odličan primer naklonosti i poštovanja koje kraljevska porodica ima prema tako malim državama – rekao je konzul Velike Britanije u Tuvaluu i dodao kako će biti organizovan svečani doček sa tradicionalnom vožnjom u kanuima.

Inače, Tuvalu je četvrta najmanja država na svetu i u njoj živi 10.000 ljudi. Svi detalji posete prinčevskog para još uvek se drže u tajnosti kao i njhov obilazak ostrva u kanuu. Svi članovi britanske kraljevske posete će iduće godine umesto kraljice Elizabete Druge posetiti neke od zemalja sveta. Princ Hari će najverovatnije putovati na Bahame, a obići će i Belize i Jamajku.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: