Napravite svoju pileću paštetu

by | jul 29, 2017

Kao i većina ljudi volim paštetu, ali neću i ne želim jesti kupovnu paštetu znajući što se sve melje i dodaje u nju. I tako sam pronašla fini i jednostavan recept za paštetu od pilećeg belog mesa – reči su naše blogerke…

Foto: Thinkstock

Hvala Bogu na tome jer puno češće u frižideru imam pileća prsa nego pileću jetru od koje se u originalu i pravi pileća pašteta. Pre desetak dana jedan dečko me je pitao da li znam neki recept za paštetu od pilećeg belog mesa.

Poklonila sam mu ovaj recept, a on mi je, nakon što je napravio i probao, u poruci napisao sledeće, citiram: „Bokte ovo je pregenijalnoooo! Mljac! Ubijamo se u pašteti!“ Recept je prosledio svojim roditeljima koji su je pripremili svojim gostima pa je pašteta dobila još šest pohvala.

Pročitajte i…Slatko-slani doručak? Zašto da ne!

Članak se nastavlja posle reklama

Zbog svih tih pohvala želela sam podeliti ovaj recept sa vama, posebno sada kad hladna pileća pašteta godi kao popodnevni snek, jutarnji doručak ili tek večernja pratnja uz hladno pivo, cvrčke i dobro društvo. Za pripremu vam treba 30-ak minuta, jedan lonac, jedan blender i igre mogu da počnu.

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Foto: Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Sastojci:

2 kom pilećih prsa
1 svež luk
1-2 kašičice kapara
10-ak crnih maslina bez koštica
1 mala veza peršuna
2-3 grančice sveže majčine dušice ili malo suve
maslinovo ulje
sok od 1/2 limuna
so, biber
1 kašičica senfa

Pročitajte i… Recepti za finger food party

Priprema:

Piletinu skuvajte u slanoj vodi. Kad je skuvana ocedite je, ali zadržite ½ šoljice vode od kuvanja. Pustite meso da se skroz ohladi.
U blender stavite piletinu iseckanu na komadiće, dodajte sve sastojke i pola šoljice vode od kuvanja pilećih prsa. (preporučujem da vodu dodajete malo po malo).
Blendirajte sve dok smesa ne postane kremasta. Ako je potrebno dodajte još soli, bibera, limunovog soka i senfa. Testirajte. Umesto senfa možete dodati majonez ako vam je draže.
Stavite je u frižider da se ohladi. Ovo je recept za jednu zdelicu paštete. Ako želite više jednostavno sve duplirajte. Pažljivo s peršinom kako ne bi preuzeo ukus. Igrajte se i degustirajte!

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.