Kolačići sa čokoladom i bademima kojima je teško odoleti

by | jul 2, 2018

Kad god nam nestane inspiracije za ukusan i kreativan doručak, pogledajte neki od naših predloga. Danas možete probati domaće cookies od badema i čokolade sa smanjenom količinom šećera. Reč je o laganom doručku odličnom za početak dana, a kako pripremiti, saznajte u nastavku.

Sastojci

– 200 g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
– 1/4 kašičice soli
– 125 g putera
– 80 g žutog šećera
– 80 g belog šećera
– 1 jaje
– 200 g crne čokolade
– 100 g sirovog badema

 

Kliknite na sledeću stranicu…

Članak se nastavlja posle reklama

Priprema

1. Ugrejte rernu da se greje na 180 stepeni.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Čokoladu i bademe ugrubo usitnite nožem ili blenderom. Radite to odvojeno pa ih spojite.U činiju sipajte brašo i prašak za pecivo, dodajte i so. Puter otopite na laganoj vatri pa ga prebacite u drugu činiju u kojoj ćete praviti testo. Dodajte obe vrste šećera i sjedinite pomoću miksera. Dodajte i jaje pa dobro izmiksajte. Umešajte brašno pa promešajte da sjedinite sastojke. Na kraju umiješajte čokoladu i bademe.

3. Smjesu rasporedite u plah na koji ste stavili papir za pečenje, možete koristiti običnu kašiku ili kašiku za sladoled kao meru. Pazite samo da ostavljate veći razmak između testa jer će narastii. Pecite, oko 10 do 13 minuta. Najbolje je da vreme pečenja prilagodite svojoj rerni i da se vodite izgledom, primera radi kad dobiju boju po rubovima. Ostavite da se ohlade pa poslužite.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.