Veganska aromatična pita od jabuka!

by | novembar 2, 2017

Kao što smo obećali, u susret Svetskom danu veganstva otkrivamo vam aromatičnu pitu od jabuka po recepturi američkog kuvara, autora Njujork tajms bestselera Crazy Sexy Kitchen, veliko ime kulinarstva na biljnoj bazi, Čeda Sarna, koji je ovih dana boravi u Beogradu. 

 

  1. Iseckajte sitno jabuke ili kruške i stavite ih u tiganj. Zatim dodajte vrlo malo soka od jabuke, javorovog sirupa i kokosovog šećera, prstohvat cimeta, muskatnog oraščića, đumbira i morske soli i ostavite pet minuta na srednjoj vatri, a potom isprskajte kukuruznim sirupom kako bi se zgusnulo i pecite još dva minuta uz lagano mešanje.

2. Sklonite s ringle i pustite da se ohladi. Za to vreme, uzmite lisnato testo, isecite ga na trake širine osam centimetara i dužine šesnaest centimetara.

3. Stavite malu količinu rashlađene mešavine i zavijte u trouglove. Premažite uljem i pecite u rerni dok testo ne porumeni.

4. Poslužite s kokosovim šlagom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Autor: Tamara Bogunović

Foto: Pixabay

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!


Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: