Sicilijanska vegetarijanska pica!
Italija – zemlja pice, dobrog vina i rasterećenog života. Kada se vratimo sa puta iz ove male zemlje u obliku velike čizme najčešće donesemo najmanje jedan par dobrih cipela, ali i sećanje na izvrnu kuhinju! Kako više ne bismo patili za vrsnim gasto užicima pronačli smo način da bar na trenutak vratite i oživite italijanske ukuse.
Sastojci:
srednji plavi patlidžan
konzerva pelata + dva manja paradajza
pesto sos
svež bosiljak
testo za picu
maslinovo ulje,
so i biber
Priprema:
Pripremite testo za picu (ili kupite već gotovo). Zatim poprskajte sa malo maslinovog ulja, pa prelijte pelatom. Nasecite patlidžan na tanke šnite i poređajte po dužini cele kore. Premažite ga pesto sosom (recept za domaći pesto sos od peršuna vidite OVDE). Dodajte paradajz isečen na kockice i svež bosiljak. Pecite u rerni dok testo ne dobije rumenu boju.
Autor: Tamara Bogunović
Foto: Pixabay
Pročitati i … Recept za vašu omiljenu poslasticu-macarons sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.