Doručak: Sirni namaz od cvekle
Cvekla sadrži najširu veliki broj minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima. Donosimo vam recept koji će vam pomoći da cveklu lako ubacite u svakodnevnu ishranu.
Sastojci:
3 cvekle
140g feta sira
2 kašike soka od limuna
2 kašike narendane kore limuna
2 kašike hladnoceđenog maslinovog ulja
1 čeno belog luka
Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje. Stavite cveklu u foliju i pecite 35 do 45 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi. U blender stavite sve sastojke, osim ulja, i dobro izblendajte. Polako sipajte ulje i nastavite mešati dok smesa ne postane kompaktna.
Nutritivne vrednosti:
106 kalorija
7g masti (3 g zasićenih)
7g ugljenih hidrata
2g vlakana
4g proteina
Pročitajte i… Neverovatno brze tortilje
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu!
Foto: Thinkstock
A.G.