Praznična poslastica: Čokoladni francuski kolač
Donosimo vam recept za čuvenu čokoladnu poslasticu koju svi obožavaju!
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 300 g crne čokolade
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 400 g crne čokolade
- 500 ml slatke pavlake
Priprema
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Umutite belanca da budu čvrsta kao šlag.
- U žumanca dodajte šećer i dobro izmešajte. Dodajte ulje i prašak za pecivo. Sve zajedno još jednom dobro izmešajte.
- Čokoladu istopite na laganoj vatri i umešajte je u ostatak smese.
- Polako dodajte penu od belanaca i sve dobro izmešajte. Stavite u pleh za pečenje i pecite 40 minuta.
- Za fil, istopite čokoladu na laganoj vatri.
- Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Dodajte čokoladu i dobro umutite.
- Kada se biskvit ohladi, na njega stavite fil.
- Držite u frižideru do posluživanja.
Pročitajte i… Božićni kolač od pomorandže i čokolade
Članak se nastavlja posle reklama
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu!
Foto: Pinterest
Tagovi:
Molimo vas upoznajte se sa politikom odricanja od odgovornosti za redakcijske i druge sadržaje i linkove objavljene na www.lepotaizdravlje.rs