Krompir punjen piletinom i povrćem
S obzirom da je danas nedelja, dan kada se vaša porodica okuplja oko trpeze, odlučili smo da vam ponudimo recept, koji će ovaj zajednički trenutak učiniti još dragocenijim.
Naime, pred vama je recept za fenomenalni punjeni krompir, koji će probuditi čulo ukusa i najvećih gurmana i kulinarskih znalaca!
Sastojci:
- 3 veća krompira (ili više u zavisnosti od potrebne količine)
- 2 filea pilećih prsa
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 60ml maslinovog ulja
- Kašika soka od limete
- 4 iseckana čena belog luka
- Iseckana ljuta papričica
- Kašičica bosioka
- Kašičica kumina
- Kašičica čilija u prahu
- 60g spanaća
- 235 kačkavalja
- 2 kašike naseckanog peršuna
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Na pleh obložen pek papirom stavite dobro opran krompir da se ispeče. Pecite ga oko sat vremena. Nakon 30 minuta, dodajte i pileće file-e, premazane s malo maslinovog ulja, začinjene solju i biberom.
Kada se meso ohladi isecite ga na sitne komadiće, a krompir na polovine i ostavite da se ohladi.
Pomešajte maslinovo ulje, sok od limete, beli luk, papričicu, bosiljak, kumin, čili, so i biber.
Naseckajte spanać i pomešajte s piletinom, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Unutrašnjost krompira izdubite kašikom i napunite je piletinom i spanaćem kojima ćete dodati smesu od maslinovog ulja i belog luka, i sve dobro promešati. Zatim na svaku polutku krompira narendajte kačkavalj i sve pecite 10 minuta.
Pospite svaku polutku svežim peršunom, poslužite i uživajte.
Pročitajte i…Fileti lososa sa povrćem
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock