Eksplozija ukusa: Salata od breskve i piletine
Ukoliko ste pravi gurman i volite da se zabavljate u kuhinji, kombinovanjem različitih ukusa, danas imamo pravi recept za vas!
Kombinacija slatkog i slanog, daće egzotičan ukus obrok salati, koja će postati vaš omiljeni specijalitet.
Sastojci:
- 1/4 šoljice balsamico sirćeta
- 1/4 maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike semfa
- 3 kasšičice javorovog sirupa
- 1/4 kašičice soli
- 3 iseckana fileta pilećih prsa
- 5 breskvi
- 1/4 posudice naseckanog luka
- 1/3 posudice naseckanog kozijeg sira (na tanke kriške)
- 200g zelene salate
Priprema
Pomešajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Smesu dobro izmešajte i podelite na 2 dela. Jedan deo iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu.
Zagrejte roštilj, a breskve iseckajte i premažite marinadom. Redjajte ih naizmenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skiniti breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro promešajte i poslužite odmah.
Pročitaj i…Recept dana: Obrok salata sa piletinom i avokadom
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Tastemade