Recept dana: Tart od jagoda
S obzirom da je počela sezona našeg omiljenog voća, ovog vikenda predlažemo vam izvanrednu poslasticu sa jagodama, koja će vas oduševiti i postati omiljeni slatkiš svim vašim ukućanima!
Sastojci:
a) Kora:
- 10 krekera
- 1- 2 kašike žutog šećera
- 5 kašika otopljenog kokosovog ulja
b) Fil:
- 400g tofu sira
- 20ak svežih jagoda (za fil i dekoraciju)
- Kašika meda
Priprema:
Napravite koru. Usitnite krekere u mrvice i dodajte ih u lonac sa smeđim šećerom i kokosovim uljem. Mešajte dok se sastojci ne spoje.
Izmešanu smesu za koru staviti u kalup i lagano čašom pritisnuti dok se ne izjednači. Koru staviti u frižider na minimalno sat vremena da se stegne.
Tofu, jagode i med izmiksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte još šećera po potrebi i po želji nekoliko sitno naseckanih jagoda, ako volite komadiće.
Nadev dodajte u koru i vratite u frižider na još barem sat vremena. Za dekoraciju narežite jagode na kolutove i stavite na vrh, poslužite ohlađeno i uživajte.
Foto: Thinkstock