Recept dana: Slani brusketi od jagoda
Slatke, crvene i sočne jagode, ovih su dana u fokusu svih gurmana tokom pripremanja sezonskih delikatesa. Jagode su toliko ukusne da ih možemo jesti i same, ali postoji niz divnih recepata koje bi zaista bilo šteta propustiti. Neočekivano, ali sasvim ukusno mešanje sira i sočnih jagoda čini ovaj recept idealnim i brzim predjelom!
Sastojci:
10 jagoda, iseckanih na dva jednaka dela
60 g svežeg krem sira
50 g gorgonzole
1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera
zrnasti baguette,isečen na kriške
prstohvat luka
prstohvat bibera
1 dl maslinovog ulja
1 dl vode (po potrebi)
Priprema
U posudu stavite isečene jagode, pospite kašičicom zaslađivača i ostavite da stoji kratko.
U drugoj posudi varjačom izmešajte sveži krem sir i gorgonzolu. Dodajte vodu, ako je potrebno, pospite biberom i lukom te mešajte dok ne dobijete gustu smesu.
Na vatri ili u pećnici zagrejte baget i namažite kriške hleba maslinovim uljem. Na krišku stavljajte 1 kašičicu sira i razmažite. Na sir dodajte isceđene kriške jagoda, pospite lukom(po želji) i poslužite.
Autor: N.M.