Pečen krompir u marinadi od meda
Najzdraviji način da se krompir spremi je da ga ispečete, međutim to je i jedan od manje ukusnijih načina pripreme, ovog, većini omiljenog povrća. Zato vam danas donosimo zanimljivrecept za pečen krompir u marinadi od meda, koji je idealan prilog uz meso ili ribu, i koji će vaš ručak obogatiti neobičnom kombinacijom ukusa.
Sastojci:
- 1/4 šolje vode
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1kg krompira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U posudi pomešajte vodu, smeđi šećer, med i maslinovo ulje i dobro promešajte.
Krompir oljuštite i isecite na kolutove, koje ćete rasporediti na pleh. Prelijte ga marinadom i pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Izvadite pleh i okrenite svaki kolut krompira na drugu stranu pa ga pecite još 15ak minuta.
Ukoliko želite da ovako spremljen krompir ide kao prilog uz meso ili ribu, meso pripremite dok čekate da se krompir ispeče. Servirajte i uživajte u slatkastom ukusu.
Pročitajte i…Recept dana: Riba sa salatom od graška
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: T.V.