Recept dana: Lazanje sa povrćem
Ukoliko želite zdraviji obrok, a ipak želite da ugodite svojim ukućanima, koji obožavaju testenine, isprobajte fenomenalni recept za lagane lazanje sa povrćem. Zdravija a podjednako ukusna opcija, idealna je za ručak koji će se dopasti svima.
Sastojci:
- 4 tikvice sečene po dužini
- 600g spanaća
- 400g paradajiz sosa
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 4 čena belog luka
- 2dl maslinovog ulja
- 20g bosioka, seckanog
- 150g kačkavalja
- 1 jaje
- 50g parmezana
- Kašika sitnog peršuna
- Prstohvat soli i bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C. Na vatri zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk i dinstajte ga 4-5 minuta dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite na laganoj vatri. Dodajte sok od paradajiza, so, biber i kuvajte oko 20-ak minuta, povremeno mešajući. Pomerite s vatre, dodajte bosiok i spanać i dobro izmešajte.
Na pleh za pečenje rasporedite komade tikvica i pecite ih 7-8 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se hlade par minuta. U posudi izmešajte kaškavalj , parmezan i jaja. U pleh za pečenje stavite sos, zatim poređajte tikvice i pospite sirom i ponavljajte dok imate sastojaka, a na vrh stavite narendani kačkavalj. Pecite 30 minuta, izvadite da se kratko ohladi, pospite peršunom i poslužite.
Pročitajte i…Inovativan i PREUKUSAN recept: Fensi palenta
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock