Recept dana: Lazanje sa povrćem

by | jul 22, 2018

Ukoliko želite zdraviji obrok, a  ipak želite da ugodite svojim ukućanima, koji obožavaju testenine, isprobajte fenomenalni recept za lagane lazanje sa povrćem. Zdravija a podjednako ukusna opcija, idealna je za ručak koji će se dopasti svima.

Sastojci:

  • 4 tikvice sečene po dužini
  • 600g spanaća
  • 400g paradajiz sosa
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 4 čena belog luka
  • 2dl maslinovog ulja
  • 20g bosioka, seckanog
  • 150g kačkavalja
  • 1 jaje
  • 50g parmezana
  • Kašika sitnog peršuna
  • Prstohvat soli i bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C. Na vatri zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk i dinstajte ga 4-5 minuta dok ne porumeni. Dodajte beli luk i pržite na laganoj vatri. Dodajte sok od paradajiza, so, biber i kuvajte oko 20-ak minuta, povremeno mešajući. Pomerite s vatre, dodajte bosiok i spanać i dobro izmešajte.

Na pleh za pečenje rasporedite komade tikvica i pecite ih 7-8 minuta. Izvadite iz rerne, ostavite da se hlade par minuta. U posudi izmešajte kaškavalj , parmezan i jaja. U pleh za pečenje stavite sos, zatim poređajte tikvice i pospite sirom i ponavljajte dok imate sastojaka, a na vrh stavite narendani kačkavalj. Pecite 30 minuta, izvadite da se kratko ohladi, pospite peršunom i poslužite.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Inovativan i PREUKUSAN recept: Fensi palenta

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Članak se nastavlja posle reklama

Tagovi: