Sladoled od ananasa i manga
Domaći sladoled je mnogo jednostavnije rešenje od kupovnog. Pre svega jer imate kontrolu namirnica koje u njega stavljate, a uz to ima ga više i duže traje. Domaći sladoled od manga i ananasa prava je letnja poslastica, jer ukus ovog tropskog voća osvežava, za njegovu pripremu potrebno je svega nekoliko sastojaka, i nema puno šećera u svojoj recepturi. Dakle, zdravo i ukusno!
Sastojci:
- 200g ananasa
- 1 mango
- 0,5l kokosovog mleka
- 2 kašike sirupa od agave
Priprema:
U blenderu izmešajte kokosovo mleko, komadiće ananasa i manga dok ne dobijete glatku smesu. Probajte pa po želji dodajte sirup od agave, med ili neki drugi prirodni zaslađivač. Smesu možete izliti u kalupe ili posudice od jogurta i zabosti štapić ili je možete izliti u četvrtastu posudu da dobijete sladoled kojeg čete vaditi kašikoma.
Stavite u zamrzivač na minimalno 6-8 sati. Poslužite uz komadiće voća, preliv od čokolade ili pospite orašaste plodove po vrhu.
Pročitajte i…Home made sladoled sa karamelom i kikirikijem
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock
Autor: N.M.