Desert dana: Tropski kolač sa ananasom i mangom
Svim ljubiteljima slatkiša, ova torta će postati omiljena letnja poslastica, jer njen ukus predstavlja pravi tropski užitak.
Sastojci:
- 10 krekera
- 2 kašike šećera
- 5 kašika istopljenog maslaca
- 3 šolje naseckanog manga
- 1l mleka
- 3 kašike soka od limete
- 4 velika žumanceta
- 1/4 kašičice soli
Priprema:
Zagreejte pećnicu na 180°C. U blenderu izmešajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju.
Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmešajte mango i procedite sok. Umutite mleko, sok od limete, žumance i so. Smesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 1 sat na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.
Poslužite i uživajte.
Pročitajte i…Idealan za letnje dane: Parfe sa malinama!
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu
Foto: Thinkstock