Lagani ručak od samo tri sastojka!
Idealan recept za letnje vrućine:
Potrebno:
1 velika glavica kelja, sitno naseckanog
8 velikih jaja
680 g pasiranog paradajza (sok od paradajza)
2 kašike maslinovog ulja
prstohvat soli
prstohvat bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Na vatri zagrejte ulje, dodajte naseckani kelj, so i biber i kuvajte 2-3 minuta. Zatim dodajte sok od paradajza. Ako koristite pasirani paradajz, dodajte začine (šećer, so, peršun, origano i sl.) i kuvajte još 2 minuta.
Kašikom pažljivo napravite rupe, stavite jaja i dodajte malo soli i bibera. Pričekajte da jaja budu samo malo pržena, a zatim celu smesu prebacite u posudu za pečenje.
Pecite dok jaja ne budu bela, a žumance malo mekano, otprilike 15 min.
Članak se nastavlja posle reklama
Bezalkoholni koktel Blue Hawaii