Desert dana: Čokoladni cheesecake
Sir i čokolada odličan su spoj kada je u pitanju desert koji možete pripremiti u obliku torti za svečane prilike, ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finim kolačem.
Donosimo vam recept za preukusan kolač koji se sprema za 20-ak minuta, a što je najbolje od svega, ništa se ne peče!
Sastojci za podlogu:
150 grama keksa
100 grama maslaca
2 kašike kakaa
Fil:
300 grama čokolade za kuvanje
500 grama sira mascarpone
200 grama šećera u prahu
250 ml pene za šlag
Priprema:
Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. Keks možete usitniti u blenderu, ili ga staviti u kesicu pa „istući“ oklagijom za testo dok ne dobijete slatki prah.
Mikserom umutite šlag, dodajte mascarpone, šećer u prahu i istopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa.
Ostavite ovako pripremljenu tortu od sira u frižideru na nekoliko sati. da očvrsne.
Od čokolade možete napraviti i glazuru i preliti je preko torte, a slasne kriške poslužite dekorisane komadićima omiljenog sezonskog voća.
Pročitajte i…Recept dana: Pita sa trešnjama
Foto: @taste.com