Desert dana: Mus od breskve
Ovog puta donosimo vam recept za mus od breskve, koji vam pruža intenzivni ukus leta u samo jednoj čaši!
Sastojci:
- 10 breskvi
- 2dl sveže isceđenog limunovog soka
- 3dl vode
- kašika želatina
- 70g šećera
- 250ml šlaga
- par listića mente
Priprema:
Breskve oljuštite, iseckajte na sitne komade i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i mešajte dok ne dobijete gusti pire od voća. Ostavite u blenderu dok ne bude spremno za sledeći korak.
U manju posudu ulijte hladnu vodu, dodajte želatin i mešajte dok se ne istopi. Ostavite 4-5 minuta, zatim dodajte šećer i stavite na vatru. Kuvajte 1-2 minuta, uz stalno mešanje, dok se šećer ne istopi.
Smesu od želatina dodajte u pire od breskve i mešajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Prebacite u posudu i stavite u frižider na barem 2 sata dok smesa ne očvrsne.
Za to vreme izmešajte šlag i dodajte u ohlađenu smesu od breskve. Dobro izmešajte i prebacite u staklene činijice. Ukrasite listovima mente i komadićima breskve i uživajte!
Foto: @natashakitchen