Gastro

Recept dana: Pita od bundeve

by Redakcija

07.11.2019.
Homemade Pumpkin Pie for Thanksgiving Ready to Eat Homemade Pumpkin Pie for Thanksgiving Ready to Eat

Jesen je idealno vreme da isprobate ovaj zdrav recept za pitu od bundeve, bez šećera. Dopašće vam se ova ukusna poslastica, a posebno će vam se svideti što u sebi ima veoma malo kalorija, pa je možete spremati veoma često.

Sastojci:

Kora:

  • 280g bademovog brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Kašičica cimeta
  • Prstohvat soli

Fil:

  • 4 kašike pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 240ml slatke pavlake
  • 2 kašičice cimeta
  • Kašičica đumbira
  • 1/2 kašičice muškatnog oraščića
  • Kašika stevije (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. U posudi izmešajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte malo soli i mešajte dok se testo ne formira, a zatim nastavite da ga mesite rukama.

Stavite testo na parče pek papira i prekrijte ga drugim papirom. Oklagijom izvaljajte testo, tako da kora ne bude pretanka. Stavite testo u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite fil.

U drugoj posudi izmešajte pire od bundeve, cimet, đumbir, muškatni oraščić i steviju (ako je koristite). Nakon toga, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promešajte dok ne dobijete fil.
Nalijte fil u koru i poravnajte. Stavite u rernu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi pre nego što je poslužite. Dekorišite je šlagom i cimetom i uživajte.

Pročitajte i…Slani aromatični štapići pečene bundeve sa crvenom salsom!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Getty Images