Recept dana: Pita od bundeve

by | novembar 7, 2019

Jesen je idealno vreme da isprobate ovaj zdrav recept za pitu od bundeve, bez šećera. Dopašće vam se ova ukusna poslastica, a posebno će vam se svideti što u sebi ima veoma malo kalorija, pa je možete spremati veoma često.

Sastojci:

Kora:

  • 280g bademovog brašna
  • 1 jaje
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Kašičica cimeta
  • Prstohvat soli

Fil:

  • 4 kašike pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 240ml slatke pavlake
  • 2 kašičice cimeta
  • Kašičica đumbira
  • 1/2 kašičice muškatnog oraščića
  • Kašika stevije (po želji)

Priprema:

Članak se nastavlja posle reklama

Zagrejte rernu na 200°C. U posudi izmešajte bademovo brašno, kokosovo ulje, cimet i jaja. Dodajte malo soli i mešajte dok se testo ne formira, a zatim nastavite da ga mesite rukama.

Stavite testo na parče pek papira i prekrijte ga drugim papirom. Oklagijom izvaljajte testo, tako da kora ne bude pretanka. Stavite testo u kalup, lagano pritisnite i ostavite sa strane dok ne napravite fil.

U drugoj posudi izmešajte pire od bundeve, cimet, đumbir, muškatni oraščić i steviju (ako je koristite). Nakon toga, dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i sve dobro promešajte dok ne dobijete fil.
Nalijte fil u koru i poravnajte. Stavite u rernu na 45 minuta, nakon toga izvadite i ostavite da se skroz ohladi pre nego što je poslužite. Dekorišite je šlagom i cimetom i uživajte.

Članak se nastavlja posle reklama

Pročitajte i…Slani aromatični štapići pečene bundeve sa crvenom salsom!

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Članak se nastavlja posle reklama

Getty Images

Tagovi: