Recept dana: Čokoladna torta sa pomorandžom
Ukoliko još niste odabrali idealnu poslasticu za božićnu trpezu, donosimo vam recept za preukusnu čokoladnu tortu, sa pomorandžom. Kombinacija ova dva ukusa već na prvu pomisao asocira na zimu i praznike, pa je sada idealno vreme da svoje ukućane iznenadite malim čokoladnim iznenađenjem.
Sve što vam je potrebno je…
Za biskvit:
400g pirea od pomorandže
6 jaja
200g brašna
200g šećera
Kesica vanil šećera
2 kašičice praška za pecivo
40g kakaa
Za fil:
250g tamne čokolade
250g šlaga
Priprema:
Cele pomorandže stavite u vodu i kuvajte ih oko sat i 15 minuta. Vodu promenite nakon pola h, kako biste uklonili gorčinu koju su pomorandže pustile.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pripremite okrugli kalup za tortu. Kalup postavite pek papirom, koji ćete uz ivicu kalupa premazati uljem i posuti brašnom.
Kada skuvate pomorandže ostavite ih da se ohlade.
U posudi izmutite jaja, šećer i brašno, mikserom.
Pomorandže prepolovite i izvadite sredinu od koje ćete štapnim mikserom napraviti pire.
Pire od pomorandže dodajte smesi jaja, brašna i šećera.
Dobro sjedinite sve sastojke u glatku smesu i prebacite je u kalup.
Zapecite biskvit u rerni 40 minuta.
Dok se biskvit peče, napravite čokoladni fil.
Umutite šlag i dodajte mu na pari istopljenu čokoladu.
Fil prelijte preko torte i ostavite je u frižideru oko 6 sati da se stegne.
Tortu ukrasite kolutovima pomorandže.
Pročitajte i…Recept dana: Jednostavna kremasta poslastica
Foto: GettyImages
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu