Ukoliko još niste odabrali idealnu poslasticu za božićnu trpezu, donosimo vam recept za preukusnu čokoladnu tortu, sa pomorandžom. Kombinacija ova dva ukusa već na prvu pomisao asocira na zimu i praznike, pa je sada idealno vreme da svoje ukućane iznenadite malim čokoladnim iznenađenjem.
Sve što vam je potrebno je…
Za biskvit:
400g pirea od pomorandže
6 jaja
200g brašna
200g šećera
Kesica vanil šećera
2 kašičice praška za pecivo
40g kakaa
Za fil:
250g tamne čokolade
250g šlaga
Priprema:
Cele pomorandže stavite u vodu i kuvajte ih oko sat i 15 minuta. Vodu promenite nakon pola h, kako biste uklonili gorčinu koju su pomorandže pustile.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pripremite okrugli kalup za tortu. Kalup postavite pek papirom, koji ćete uz ivicu kalupa premazati uljem i posuti brašnom.
Kada skuvate pomorandže ostavite ih da se ohlade.
U posudi izmutite jaja, šećer i brašno, mikserom.
Pomorandže prepolovite i izvadite sredinu od koje ćete štapnim mikserom napraviti pire.
Pire od pomorandže dodajte smesi jaja, brašna i šećera.
Dobro sjedinite sve sastojke u glatku smesu i prebacite je u kalup.
Zapecite biskvit u rerni 40 minuta.
Dok se biskvit peče, napravite čokoladni fil.
Umutite šlag i dodajte mu na pari istopljenu čokoladu.
Fil prelijte preko torte i ostavite je u frižideru oko 6 sati da se stegne.
Tortu ukrasite kolutovima pomorandže.
Pročitajte i…Recept dana: Jednostavna kremasta poslastica
Foto: GettyImages
Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu



