Recept dana: Potaž od šargarepe i đumbira

by | maj 21, 2019

Potaži su postali omiljena vrsta tople kremaste čorbe, upravo zbog svoje guste strukture i velike količine vitamina, kojima obliluje povrće, za koje se odlučite. Mi smo ovoga puta odabrali ukusan potaž od šargarepe i đumbira, bogat vitaminom A i beta-karotenom.

Sve što vam je potrebno je…

  • 450g oljuštene i iseckane šargarepe
  • 2 kašike biljnog ulja
  • Glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • Oljušten i iseckan, manji komad đumbira
  • 1 krompir
  • Kocka za pileću supu rastopljena u litru vode

Priprema:

U velikom tiganju zagrejte ulje. Propržite sitno iseckan crni luk, dok ne omekša. Dodajte sitno iseckan krompir i đumbir i dinstajte još par minuta. Za to vreme u pola litra vruće vode istopite kocku za pileću supu. Zatim u tu vodu dodajte sitno iseckane šargarepe i kuvajte 20-ak minuta, dok šargarepa ne omekša. Zatim svo povrće stavite u blender i blendajte dok ne dobijete gustu smesu. Vratite potaž na laganu vatru, začinite solju i biberom po želji, pa zatim promešajte potaž da se svi sastojci lepo sjedine. Servirajte toplo i ukrašeno svežim korijanderom.

Pročitajte i…Recept dana: Potaž od brokolija

Članak se nastavlja posle reklama

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: GettyImages

Tagovi: