Kolačići od čokoladnih flekica i brusnice
Kombinacija ulja i meda daje ovim kolačićima vlažnost i čvrstoću. Čokoladne flekice koje se nalaze u testu daje omiljenu notu koju deca vole.
Sastojci:
– 330 g ovsenih pahuljica;
– 110 g brašna;
– 110 g integralnog brašna;
– 1/2 kafene kašike praška za pecivo;
– 1/2 kafene kašikice soli;
– 1/2 kafene kašike muskatnog oraščića;
– 115 g smeđeg šećera;
– 50 g biljnog ulja;
– 2 supene kašike meda;
– 1 veće jaje;
– 1 kafena kašika ekstrakta od vanile;
– 50 g suvih brusnica;
– 50 g čokoladnih flekica (čokoladni korn fleks).
Postupak:
Zagrejte rernu na 180°C. Tepsiju premažite puterom ili margarinom ili stavite papir za pečenje. Pomešajte ovsene pahuljice, brašno, integralno brašno, prašak za pečenje, so i muškatni oraščić u jednu veliku činiju. U činiju srednje veličine pomešajte šećer, ulje, med, jaje i eksrakt od vanile i ovu mešavinu sjedinite sa suvim sastojcima. Testo će biti čvrsto i lepljivo. Sada u testo dodajte brusnicu i čokoladne flekice. Na pripremljenu tepsiju stavljajte kuglice testa izvađene kafenom kašikom. Prstima ili kašikicom lagano pritisnite. Pecite 15 minuta dok kolačići ne dobiju braon boju.
Porcije: 21;
Priprema: 15 minuta;
Kuvanje: 15 minuta;
Ukupno: 30 minuta.
Autor: www.klinikaPERINATAL.com