Glazirana šunka za prazničnu večeru
Ako imate veliko društvo koje vam dolazi na večeru za praznike ovo je idealan recept koji će zadovoljiti sva čula.
Sastojci:
– 3 kg šunke;
– Sok od 1 ½ nara.
Postupak:
Članak se nastavlja posle reklama
Pre pečenja izvadite šunku iz frižidera i ostavite je oko 40 minuta na sobnoj temperaturi. Zagrejte rernu na 180°C. Stavite sok od nara u šerpicu u kuvajte ga dok se ne zgusne, oko 25 minuta. Stavite šunku u đuveč u koji će se peći i prelijte je zgusnutim sokom. Pecite šunku oko 2 sata, prelivajući je povremeno sokom od pečenja i masnoćom. Ako previše i prebrzo počinje da tamni prekrijte šunku papirom za pečenje.
Porcija: 8;
Priprema: 15 minuta;
Članak se nastavlja posle reklama
Pečenje: 2 sata i 25 minuta;
Ukupno: 2 sata i 40 minuta.
Članak se nastavlja posle reklama
Autor: www.klinikaPERINATAL.com