Recept dana: Piletina u susamu
Idealan odabir za ručak, ovog vikenda, je mekana i sočna piletina u susamu i medu, koju možete poslužiti uz prilog od pirinča.
Sve što vam je potrebno je…
- Kašika meda
- Kašika soja sosa
- Kašika susama
- Čen belog luka
- Belance
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 300g pilećih prsa
- Prstohvat soli i bibera
Priprema:
Pomešajte med, soja sos, susam i beli luk i sos ostavite da odstoji.
U posebnoj posudici izmešajte kukuruzni skrob i belance. Dodajte piletinu, prethodno začinjenu solju i biberom i isečenu na štapiće.
Članak se nastavlja posle reklama
Na srednje jakoj temperaturi zagrejte ulje i stavite piletinu u tiganj. Pržite je oko 8 minuta, sa obe strane, dok ne dobije zlatnu boju. Nakon 8 minuta dodajte i sos od soje i meda i dinstajte još nekoliko minuta.
Idealan prilog uz ovo jelo svakako je pirinač.
Foto: @kitchensanctuary
Članak se nastavlja posle reklama