Recept dana: Jednostavan chessecake sa malinama
Kombinacija sira i voća već duže vreme spada u naše omiljene poslastice, pa smo za vas danas pripremili recept za cheesecake sa malinama. Ova osvežavajuća poslastica biće vaš omiljeni dezert tokom celog leta.
Sve što vam je potrebno je…
- 500ml punomasnog mleka
- 75g stevije
- 75g mlevenih badema
- 2 kašičice kokosovog ulja
- 230g krem sira
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašičice ekstrata vanile
- 130g svežih malina
- Prstohvat želatina
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
U loncu zagrejte mleko, dok ne proključa, smanjite vatru, dodajte 50g stevije i želatin i ostavite da se kuva nekih pola sata, uz povremeno mešanje. Kada se smesa smanji i zgusne, skinite sa šporeta.
Pomešajte smesu mlevenih badema, rastoplenog kokosovog ulja i 25g stevije. Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro je utisnite. Koru pecite u rerni, 7-8 minuta.
U posudi, mikserom izmutite sir, dok ne dobijete klatku smesu. Dodajte limunov sok, ekstrat vanile i ohlađenu smesu s mlekom. Mešajte sve dok se smesa ne sjedini, pa dodajte maline.
U koru izlijte smesu i stavite u frižider na minimum 3 sata, da se sve stegne.
Ukrasite po želji.
Foto: @bakebynature