Kameron Dijaz je večno zgodna i mladolika: Evo kako izgleda njena fitness rutina
Kameron Dijaz ima bogatu holivudsku karijeru, koja traje već dve decenije, i tokom koje neguje savršenu liniju, na kojoj bi joj mnoge žene pozavidele. Šarmantna glumica priznaje da je tek u 30-ima postala svesna važnosti uravnotežene ishrane.
„Većinu toga što jedem sama skuvam. Volim da kuvam i uživam u kupovini hrane. Dobre ishrane nema bez truda. Najlakše je jesti napolju.“, kaže glumica.
Za vitku liniju veoma je važno voditi računa o ishrani, ali i imati kvalitetan san i redovnu fizičku aktivnost.
„Tokom šetnje, najbolje se oslobađam stresa“, kaže glumica i dodaje da joj je izuzetno važan i duhovni mir, a kako bi nadomestila pozitivnu energiju meditira jednom nedeljno oko 20 minuta..
„Čim se probudim, obavezno moram nešto da pojedem. To je obično kajgana, ili jaja na oko na tostu. Često jedem i avokado, jabuku s maslacem od badema i ovsenu kašu. Ako mi se jede, pojedem čak i piletinu“, kaže glumica i dodaje kako joj je to dovoljno da spremna započne vežbanje.
Jutarnja gimnastika za nju je obavezna. Voli pilates, aerobni i trening snage. Kombinuje trening visokog intenziteta i malo odmora, hoda 30 sekundi, trči 60 i tako naizmenično oko 20 minuta. Kao vežbe snage najviše radi čučnjeve i diže tegove.
Ono što je karakteristično jeste da glumica dva puta doručkuje. Kada završi sa jutarnjim vežbanjem sledi još jedan obrok koji je zapravo neka vrsta ranog ručka.
S obzirom na to da su proteini neizostavan deo njene ishrane, najčešće kombinuje piletinu, žitarice i pečeno povrće.
„Za večeru najviše volim da skuvam domaću supu od mesa i povrća. Uzmem sve što nađem u frižideru i stavim u lonac“, otkriva Kameron.
Trudi se da konzumira dovoljnu količinu hrane u glavnim obrocima, pa nema potrebe da jede međuobroke.
„Najviše me opuštaju večere ili roštilj s prijateljima. Tad pojedem i nešto nezdravo ili visokokalorično, poput mesa, ali to nije važno. S vremena na vreme treba se opustiti i priuštiti sebi nešto po volji, naročito u društvu prijatelja“.
Ukus jela popravlja dodajući limun, maslinovo ulje, so i origano. Specelijatet koji obožava su joj slasni jagnjeći kotleti.
„Čarolija je u razmeri začina i vremenu koje odstoji u marinadi. Zatim ih ispečem na roštilju kako bi se sočno karamelizovali“, otkriva glumica i priseća se kako se u njenoj porodici uz svako jelo služio beli pirinač jer joj je otac bio Kubanac.
Foto: IG@camerondiaz