Kad ste jako gladni…
Znam mnogo recepata za jela koja se prave na brzinu jer sam, kad dođem s posla, toliko gladna da ne mogu da čekam dva sata da se nešto ukrčka. Pored toga, ne volim ni brzu, a posebno ne suvu hranu. Volim toplo, ukusno i sočno. Recept koji u poslednje vreme isprobavam u raznim varijantama krajnje je jednostavan.
Na dno tepsije ili vatrostalne činije poređajte šnicle od belog pilećeg mesa. U jednoj varijanti možete ih premazati senfom, u drugoj ih možete uvaljati u prah neke supe iz kesice, a možete ih i samo posoliti. Preko šnicli zatim poređajte šnite suvog vrata, pečenice ili šunke. Zatim narendajte kačkavalj i pospite parmezanom. Preko svega poređajte još jedan sloj belog mesa, pa sve prelijte pavlakom za kuvanje. Neka se jelo krčka u rerni četrdesetak minuta, na temperaturi od 200 stepeni.
Ukoliko volite gljive, između šnicli možete poređati i šampinjone koje ste prethodno propržili na puteru.
Bojana Janjušević, urednica Zdravlja